Thursday, December 10, 2009

- akhIRnya -

Posted by olen at 5:41 PM 3 comments Links to this post
Alhamdulilah...............
akhirnya aku selamt di ijab kabul kan pada 4/12/09 Jumaat
masjid di sri rampai...
Sekarang aku dah bergelar isteri kepada Muhammad Zulkarnaen....
Semoga hubungan kami berdua kekal ke dunia dan akhirat, sepanjg zaman..
Semoga aku menjadi seorng isteri yang soleh dan baik...
Menjadi seorng ibu yang soleh dn menjalan kan tugas nanti...
Amin...
Terima kasih saya ucapkan kepada yng hadir dan memeriahkn suasana majlis saya..
kawn kolah rendah, kolah menengah, kawn fb, kawn blog...
terima lasih yer.. Mintak maaf jika layanan tidk memuaskan...
mcm x caya lak aku dah kawen bebbbb!!!!!!!!


ni masa hari pernikahan aku
(04.12.2009)

Wednesday, November 18, 2009

- JEMPUTAN -

Posted by olen at 6:49 PM 2 comments Links to this post




Taniah!!!!!!!!!!
betui tekaan sue :P
di jemput semua warga bloger hadir ke majlis perkahwinan saya


boleh mkn byk2 sayer banjer




- AKU KEMBALI -

Posted by olen at 4:48 PM 5 comments Links to this post
Salam Semua......
Wah.. dah lama yer aku x update blog ni...
ermm nampak sgt aku ni bz...
heheheh
aku terasa lak yang aku ni seperti PERDANA MENTERI
bz memikior kan hal negara..hehehe
yer la mana tak nyer. di rumah bz? di opis bz...
di luar bz..
di mana2 aje la aku bz...
mesti kowang semua pelik...
apa la yang aku uat sampai bz kan??
cuba teka??
ermm.. kowang rehat sambil layan pic ni :D
















Thursday, October 22, 2009

- BZ!! -

Posted by olen at 7:31 PM 2 comments Links to this post
Aduh.....
kesian kat blog aku ni..
dah lama aku x update n menjenguk kawn2 blog
aku bz la sesangat.. bz mcm lebat bz cari madu2
huhuhuhuuh....
dengan tenet kat opis aku yng lembab...
menyakitkan ati tui la..
minggu lepas n minggu ni menyakit tak jiwa ku
aku betui2 x ckup tido...
tolong!!!!!!!!!!
lepas je umno bersidang aku pulak
bersambung bersidang d sana menjadi tray girl...
penat..... sagt walaupun nampak keja nyer senang je..
nak cover cun la.. jalan mcm model la... mcm2 la...
balik umah nk pikir pasal sourviner la pulak...
pening la!!!!!!!! magrain aku...
nak kahwin susah... x kahwin pun susah....
kowng layan la pic aku di pwtc ni....

Friday, September 11, 2009

~ BerbuKa PosA ~`

Posted by olen at 12:51 AM 3 comments Links to this post

erm..... cam pelik je kan...
tiba2 je pic kat atastu.... tula waroeng penyet...!!
nak cite yang semalm aku berbuka posa disana..
tunang aku, yat dan din.... ni la tmpat yng jauh yang kami g setakat ni tuk berbuka posa!!
dah la lambat sampai nk cari pulak 1 hal..
nasib baik la dah booking...
dah lama dah aku perhatikan waroeng penyet ni di tenet...
sekadar melihat je la.. tu pun bila masa aku
mcm menarik.. terliur pulak.....
dan dh byk kali juga la aku ajk tunang aku g..
tapi usul aku ditolak sementah2nya tnpa di pertimbangkan... benci..
alsannya dier kater mesti x sedap....
semalam aku ym dgan sue tnya mengenai maknan disana
sedap kater nyer... Pedas...
tu yang aku suker tu..pedas2 :D...
apa alasan yang aku nk bg ni...
aduh pening ni...
so aku pun ambik la pic yang aku ambik kat tenet n mms kat dier...
heheheh bg dier terliur sikit
dier balas msg aku...
mcm menjadi je perangkap ku :P
pastu aku pun ayt2 la..
kebetulan gaji aku dah masuk....
so dier pun SETUJU..
yeyeyeye!!
so aku pun booking tuk 4 owng sbb yat n din ikut tuk teman kan
kiterowng..... memeriah kan suasana...
mmg jauh tui ngn jaln jem... ngn mcm2 masalah semlm..
sampai2 lama gak la nk tunggu makanan sampai
kterowng berbuka dengan kurma n air liur je dulu :D
beli sampai mknan semua diam....
petapa khusyuk nyer aku tgok din n tunang aku mkn
peh!!! selamat doeng kater sedap...
kalo x dah kema maki aku agak nyer....hehehehe.....

ni la yang aku order... ayam penyet..


ni makanan yang telah diorder..


ni gulai ayam...ermm sedap tau..


ni aku n yat semasa tunggu mkanan sampai :D








ta.......ra....................!!!!!!!!!
ni la pic yang dasyat......
mmg banyak kiterowng order semalm...
tengok la apa jadi pas makan
hahahahahaahahah






jgn tiru aksi begini.......








~ update ~

Posted by olen at 12:01 AM 1 comments Links to this post
ermmm.. bz tuui aku....
bz ngan kursus la... ngn buletin la.. ngam 5s la.. ngan game la.. heee
tapi tekanan pn yer.. sbb aku dah x leh dah on9 facebook sambl uat keja
bhgian it dah slowkn.... huwarghh..
bulan lepas aku g kursus induksi kat bagan lalang
pergh ketih giler... byak tui pengalaman di sana..
tapi plaman yng x dapat aku lupakan masa lawan main tarik tali
pergh... SUmpah aku ckp mmg sakit bdn giler..
masa tali kiter di tarik owng mmg rasa tercabar...
tapi apakan daya kiterowng kalah juga..huhuh
sbb kami semua kecil2 belaka :P perasan tui...
ni video aku masa ucapan awm...
giler kelakar!!


video

balik dari kursus kena lak uat 5s...

ha?? apa 5s tu?? kowang nk tahu??

aku pun x seberapa tahu pun yang aku tahu 5s tu

1. sisih

2. sUsun

3. sapu

4. sEragam


5. sentiasa Amal
tu jer yang aku tahu :d
sbb aku x ikut masa downg g dengar taklimat tu.. aku g kursus..
balik2 je tahu kena buat 5s.. pastu dier bahagikan zon lak...
zon aku zon kuning..
aku pun buat la apa yng downg suruh.. so ini la hasil kat tempat aku..

ni tong sampah aku... siap ader parking lagi tuk dier


ha ni la rak kasut... hehehh


ni barang2 atas meja aku.. ader parking... kuning je semua :P


ni la benda yang penat aku buat... dalam laci aku...

Tuesday, August 25, 2009

+ Ermmm........ +

Posted by olen at 12:48 AM 2 comments Links to this post
dah Lama aku x Update blog ni yer....
n Dah lama juga la aku x melayan blog kekawan...
maaF kepaDa semua Yer...
aku BZ dan tersaGat la bz....
buletin la.. 5S la.. Kursus la...
macam2....
dan macm2 la yng aku nk citerkan ni :D
erm....
mula2 citer pasal
'MY LOVE BESDAY'
10/8 aritu besday dier...
tapi sayang aku x dpt nak smbut ngan dier sbb aku kena g kursus..
huwarghhhhhhhhhh!!!!!!!!
dah la masa besday aku pun aku kena BTN...
So untuk tidak Mengecewakan dier dan aku... aku telah uat sUPRISE Cupcake utk dier....
walau pun dier ingat ex gf dier yang bagi..... menyampah tui....!!!! nama orng buat kek tu jer sama ngn ex dier.... dah perasan ex dier yang bg....
tOKANAN aku....
kOWang layan la pIC ni!!


ni la cupcake yang aku uat suprise tu dier??

cantik tak??

SERIOS dier terkejut giler.....

n dier pun x sangka aku akn bg kat dier....

aku berjayA!!!!!!!

dan dier bagi ayat yang menyentuh Perasaan ku

wakakakaak

Wednesday, July 29, 2009

Posted by olen at 12:17 AM 2 comments Links to this post




arini Besday my mom...

Hapy Besday mak...

Moga pjg umur n murah rezeki yer mak..

sihat sentiasa tau..

jgn membebel2 kat akak lgi k??

hehehe

arini aku n akak ipar aku menyepris kan mak aku

dgn cupcake yng delivery.....

thank yer tuan uat cup cakes.....

terkezut giler mak aku..

kuikui......

Tuesday, July 28, 2009

+ BEsDay 'CEK MOK' +

Posted by olen at 11:44 PM 0 comments Links to this post
ni la suprise kek kiterowng tuk 'CEK MOK'
malu2 lak dier

hey abg yang x sabor nak mkn kek !!


wah ci keck wafy pun cibuk nak tiup lilin :P

20.7 aritu (besday) adik aku yng bongsu... iaitu cekmok :P
sbb pe aku panggil dier cek mok... kowang paham2 sndiri la yer :P
sebenar nyer aku pn x ingat besday cek mok ni
mak aku yng msg bgtahu...
so mlm tu kiter owng smbut ringkas je la..
dengan sebiji kek yng di beli oleh abg aku...
heheh....
moga cpat besar yer cek mok yer...
walau pun dah besar pun :P
bajar rajin2 tau.. :P

Tuesday, July 14, 2009

-TaHniah-

Posted by olen at 11:39 PM 1 comments Links to this post
Tahniah d ucapkan kepada salah sowng ahli kami..."geng gagak hitam" hhehehehe...
kerana telah melangsungkan perkhwinan yer d perak...( mak ai bapak skema nyer...kuikui...)
dah lama tui aku x mengedate blog ni....aku nk habak mai..
berita yang mengembira kan aku dan kawn2 blog yang aku selalu menyussahkan... heheh..
blog aku dah ok... n dah kembali ceriala....
kesilapan nyer sikit je... malu aku nak habak mai... kuang..kuang....
Baru aku semangat nk memblog.... YAHoo......
meh kiter sambung citer tadi..... ni la "geng GagaK HitaM".....
baju hijo tu la bos kami.... heheheh....
tapi kak shida dh x leh join dah geng "geNg gagak Hitam" memandang kan dier dah kahwin...heheh
Jom layan PIc...

Aduh..... dah lama tunggu turn nak ambik pic....
bunga hiasan lak nk jatuh......
pengantin laki pun sampai tergaru2 ha tunggu...hehehe
tgok tu pengantin perempuan....
mata x leh pandang depan.... kiri kana depan bawah atas dier pandang...
mulut pun x leh duk diam....heheh
(Brutal la kak..Ke takut :p)
cuka pic ni... nama comel laki akak...kekeke...


akhirnya..... dapat gak la bergambar ngn pengantin...
ramai tau tunggu turn...
Glamor la... i suka baju pengatin pmpuan...
CANTIK!!..

Tuesday, June 30, 2009

- MakE OVer -

Posted by olen at 12:02 AM 10 comments Links to this post
ari minggu aritu.. aku menghabiskan masa ku.
memmake oveR kan diri ku.. :P

sebenarnya aku nak test makeup tu hari perkahwinan aku..
kebetulan member abg aku ni lak dah berjinak dlm dunia makeup ni :D
so aku pun mentry kn diri ku bersama ct :D






kenapa pic aku sowng jer??
mana pic ct??
ooo aku nak mintak izin dulu nak mempertontonkan pic ct yng comel tu :P
punya la... teruja ku melihat muka ku di cermin...
heheheh lawo juga aku ni ek..
thank ek kak umi...akak mmg best!!
amcam??
pendapat kowng??.

p/s: lupa lak.. ni la blog sis yang make over ku :D http://invincez.blogspot.com/

Thursday, June 25, 2009

- puaSA -

Posted by olen at 3:03 AM 1 comments Links to this post
yeyeyeye!!!!
aku dah berjaya memposa kan diri
selama 2 hari....
tahniah buat diri ku
kuikuikui...

ingat nak terus je posa esok...
tapi d sebabkan esok aku ader perhimpunan bulanan
dan pas perhimpunan ader pesta durian..
x apat la aku memposakan diri ku...:d


p/s masalah aku masih belum selesai!!! tolong

Friday, June 19, 2009

+ ToLoNG!!!! +

Posted by olen at 12:16 AM 5 comments Links to this post
aduh....
tension nya aku....
sedih nyer akuu!!!!!!!!
benci nye!!!!
kenapa aku dah x leh nk center kan font aku ni??
aku x leh nk kaler2 kan font aku ni...x meriah la beb
aku nk blog aku meriah mcm
sbb aku suka warna warni....
klo leh kahwin nati pun nak warna wrni... leh ker??? :D

TOLONG!!! saper2 yg tahu punca masalah benda ni belaku..
n cara2 membaik pulih nyer :D
akan ku beri ganjaran yg menarik.....
tolong la bg keajaibpan